RVO%2Ddata+Interpolis+hagelverzekering
Nieuws
©

RVO-data Interpolis hagelverzekering

Verzekeraar Interpolis wil de gegevens die agrarische ondernemers aanleveren bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) gebruiken als basisinformatie voor de hagelverzekering in open teelten.

Het uitwisselen van data gebeurt alleen met toestemming van de verzekeringsnemer, stelt een woordvoerder van Interpolis. 'De ondernemers verlenen een machtiging en blijven altijd eigenaar van de gegevens', aldus een woordvoerder.

Het initiatief om gegevens uit te wisselen komt van Interpolis in samenwerking met de verzekerde ondernemers in haar sectorraad, relaties en taxateurs.

Vereenvoudiging

Doel is vereenvoudiging van de administratie van de verzekerden en om te zorgen dat de ondernemers altijd goed verzekerd zijn voor schade aan gewassen.

Interpolis is voor het teeltseizoen 2016 een pilot begonnen onder verzekerde bloembollenrelaties. Zij zijn als eerste benaderd om hun teeltplan voor de hagelverzekering via RVO digitaal in te vullen. Na deze pilot bekijkt Interpolis hoe het initiatief een vervolg krijgt.

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  20 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / -1°
  40 %
Meer weer