Plattelandsbeleid Kromme Rijnstreek op schop

Gemeenten Houten, Bunnik, Wijk bij Duurstede en de provincie Utrecht hebben samen een Ruimtelijke Agenda opgesteld. Dit doen zij om de samenhang in beleid voor het buitengebied te verbeteren.

Plattelandsbeleid+Kromme+Rijnstreek+op+schop
© William

Een vitaal en samenhangend buitengebied in de Kromme Rijnstreek is het doel van de vier overheden. De nieuwe omgevingsvisie voor het buitengebied van de Kromme Rijnstreek wordt donderdagochtend gepresenteerd.

Gemeenten Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede willen met een gezamenlijke en integrale visie de kwaliteiten en de samenhang in de Kromme Rijnstreek versterken.

Schaalvergroting

Hiermee spelen ze in op vragen vanuit de samenleving over schaalvergroting in de landbouw, vrijkomende agrarische bebouwing, leefbaarheid van de kernen, bereikbaarheid van voorzieningen, ruimte voor recreatie en ontwikkelingen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

De gemeenten anticiperen met de omgevingsvisie op de nieuwe Omgevingswet. Uitnodigingsplanologie, bestuurlijke afwegingsvrijheid en participatie zijn hierin belangrijk. Ook technologie, innovatie, duurzaamheid en milieuruimte krijgen een plek.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer