Beter+Leven+zit+fors+in+de+plus
Nieuws
© Albert Heijn

Beter Leven zit fors in de plus

Het aantal dieren dat wordt gehouden volgens de normen van het Beter Leven keurmerk is vorig jaar gestegen met 17 procent. In totaal ging het in 2015 om 20 miljoen dieren.

Met ruim 17 miljoen vleeskuikens en bijna 1 miljoen leghennen vormen kippen de grootste groep dieren onder het Beter Leven keurmerk. Verder gaat het om zo’n 2 miljoen varkens en ongeveer 270.000 runderen en kalveren.

Dat blijkt uit de jaarlijkse rapportage van de Uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij (UDV). Staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) heeft die naar de Tweede Kamer gestuurd.

Ook milieucriteria

Het rapport meldt dat wordt nagedacht over uitbreiding van het Beter Leven keurmerk met milieucriteria. Dierenbescherming en Natuur & Milieu onderzoeken de mogelijkheden daarvoor.

In eerste instantie gaat het om milieucriteria voor varkensvlees en kip. Daarna wordt een verkenning gedaan naar een Beter Leven keurmerk voor zuivel, met dierenwelzijn en milieu.

Afstemming

De grootste uitdaging is het in kaart brengen van relevante milieucriteria en het terugverdienen van de meerkosten. Daarvoor is afstemming nodig met alle ketenregisseurs en supermarkten.

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  10 %
 • Woensdag
  9° / 3°
  10 %
 • Donderdag
  10° / 8°
  25 %
Meer weer