LLTB helpt bij afhandeling wateroverlast

LLTB en Arvalis ondersteunen LLTB-leden in de afhandeling van wateroverlast. Niet alleen in het oplossen van knelpunten, maar ook bij het melden van schade.

LLTB+helpt+bij+afhandeling+wateroverlast
© NO

Dat is vooral van belang wanneer het gaat om aansprakelijkheid en het aanvragen van een schadevergoeding. Niet alle schade komt voor vergoeding in aanmerking.

Voor de leden die schade willen melden, organiseert de LLTB samen met Arvalis zitdagen. Die zijn op 15, 16 en 20 juni in Roermond en op 17 juni in Oirlo.

Complete

Samen met de boeren en telers wordt een zo compleet mogelijke melding van de schade opgesteld. Die wordt samen met een formele aansprakelijkheidsstelling ingediend.

'LLTB faciliteert deze schademelding voor leden geheel kosteloos. Die hoeven zich enkel aan te melden via wateroverlast@lltb.nl', zegt LLTB-bestuurslid Jan Veltmans.

'Als ze aangeven welke datum en locatie de voorkeur hebben, nemen we contact op.'

Bij de hand

'Zorg wel dat u tijdens de zitdag zoveel mogelijk gegevens (ligging perceel, eventuele foto's en dergelijke) bij de hand heeft', adviseert Veltmans.

Hij benadrukt dat het verhalen van de schade heel lastig is. 'Dat is afhankelijk van veel individuele factoren en omstandigheden.'

Vervolgtraject

Een eventueel vervolgtraject op de schademelding moeten leden zelf verzorgen. 'Arvalis kan daarbij behulpzaam zijn', vertelt Veltmans.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  20 %
 • Maandag
  20° / 11°
  45 %
 • Dinsdag
  23° / 11°
  20 %
Meer weer