Startsein actieprogramma Agribusiness

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen de LLTB, Gebiedsbureau Weert-Nederweert-Leudal, Keyport 2020, Rabobank Weerterland en Cranendonck, Rabobank Peel en Maas en Leudal en Rabobank Roermond-Echt is vrijdag formeel het startsein gegeven voor het Economisch Actieprogramma Agribusiness (EAA) voor de Keyport 2020-regio.

Startsein+actieprogramma+Agribusiness
© NVT

Deze regio beslaat Midden-Limburg en de Brabantse gemeente Cranendonck.

De agribusiness in deze regio is op dit moment goed voor een totale bruto toegevoegde waarde van 1,3 miljard euro. Dit betekent dat 20 procent van alle economische activiteiten agrarisch of agrarisch gerelateerd is.

Onder druk

Ongeveer 15 procent van de beroepsbevolking in de Keyport 2020-regio is werkzaam in de agribusiness, oftewel 15.500 agrarisch of agrarisch gerelateerde banen. Dit staat echter sterk onder druk. Twee derde van het aantal primaire agrarische bedrijven in het Keyport 2020-gebied stopt de komende twintig jaar.

Om de sterke positie in stand te houden, wil de groep onder meer een regionaal breedgedragen agribusinesscomplex en de groeifocus verplaatsen van bedrijfsgrootte naar bedrijfsmarge.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer