Boer en techniekstudent werken samen

Agrarisch ondernemers met een technisch vraagstuk of idee kunnen sinds deze week terecht bij een nieuw loket: Boer zoekt Engineer.

Boer+en+techniekstudent+werken+samen
© Arvalis

Het loket is een samenwerking tussen adviesbureau Arvalis en GreenTechLab, onderdeel van de Fontys Hogeschool in Venlo. Volgens de twee partijen is het loket hard nodig, omdat techniekvraagstukken in de agrarische sector onvoldoende worden opgepakt. 'Bijvoorbeeld door gebrek aan kennis van dergelijke processen, of omdat men niet weet waar men terecht kan met een vraag', verduidelijkt Anton Winkelmolen, adviseur bij Arvalis.

'Met het loket willen we op een laagdrempelige wijze een impuls geven aan technische innovaties en de verbinding tussen het techniekonderwijs en regionale bedrijfsleven versterken.'

Vraagstukken

Agrarisch ondernemers met een vraag of idee op het gebied van verbetering of versnelling van productieprocessen, het initiëren van nieuwe productieprocessen of het ontwikkelen van nieuwe producten kunnen bij Boer zoekt Engineer terecht. Vervolgens helpen de studenten bij de verdere ontwikkeling van het idee.

Prototype

Winkelmolen: 'Boer zoekt Engineer wil met name een rol spelen in de prille fase van technische vernieuwingen tot aan het punt van prototypes en testfase. Door vervolgens technische bedrijven te betrekken is het mogelijk perspectiefvolle technieken door te ontwikkelen. De praktijk wijst uit dat techniekstudenten met name in de experimentele fase bij innovaties veel kunnen betekenen. Ze brengen extra creativiteit in en kunnen laagdrempelig zaken uittesten in de praktijk.'

Omdat er binnen techniekvraagstukken in de agrarische sector ook vaak behoefte is aan groene kennis, betrekt Boer zoekt Engineer daar waar nodig het groene onderwijs (HAS, WUR en Citaverde College) bij vraagstukken.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  8° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer