Proeftuin Veenweiden selecteert pilotboeren

Tien boerenbedrijven in de Westelijke veenweiden zijn geselecteerd voor de deelname aan het project Proeftuin Veenweiden. Het gaat om zes Zuid-Hollandse, twee Utrechtse en twee Noord-Hollandse melkveebedrijven.

Proeftuin+Veenweiden+selecteert+pilotboeren
© Koen van Wijk

Deze pilotbedrijven worden drie jaar begeleid bij het verbeteren van de mineralenefficiëntie en de mineralenkringloop op hun bedrijf. Om ieder pilotbedrijf staat een groep van collega-bedrijven die willen leren van wat daar gebeurt.

De pilotboeren zijn zich nu met de begeleiders aan het inwerken op de materie van de Proeftuin en zij zullen zich binnenkort voorstellen. Op 30 juni vindt de kick-off van het programma plaats op het VIC in Zegveld.

Mineralenefficiëntie

De motivatie om mee te doen aan het programma draait om de wens voor verbetering van de mineralenefficiëntie en daarvoor alles te leren over de werking van ammoniak, de bodem en het effect op de waterkwaliteit en bodemdaling.

Kennis uit de eerste hand, van dé experts op dit vlak en dan ook nog toegespitst op het eigen bedrijf. Dat is de meerwaarde voor de melkveehouders die hun handtekening voor deelname hebben gezet op het programmabord.

Pionieren

De deelnemers zien dit programma als een pittige uitdaging. Ze stellen allemaal graag nieuwe dingen te leren en snel de nieuwste inzichten te willen uit proberen in de praktijk.

Daarnaast is het ook plezier om mee te doen aan dit programma: 'Pionieren houdt je geest fris' en dat is een hele belangrijke gezien de uitdagingen die momenteel op de sector afkomen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer