%27Waarheid+over+veehouderij+moet+naar+buiten%27
Nieuws
© 269life The Netherlands

'Waarheid over veehouderij moet naar buiten'

De waarheid over de Nederlandse veehouderij moet naar buiten. Daarbij zijn alle middelen geoorloofd, geeft woordvoerder Remko Ehrhardt van '269life Netherlands' aan.

Deze dierenrechtenorganisatie kondigde donderdag aan in de nacht van vrijdag op zaterdag stallen te bezoeken van veehouders. 'We breken niet in', benadrukt Ehrhardt. 'Er wordt geen toegang geforceerd. Waar deuren openstaan, lopen we naar binnen.'

De woordvoerder van '269life Netherlands' stoort zich dan ook aan de term inbreken die nu aan de actie hangt. 'Het gaat om huisvredebreuk.' Dat is in zijn ogen een gerechtvaardigde stap om het doel te bereiken. 'We gaan niet in huis en stelen niks.'

Privésfeer

Dat de actie kwaadbloed zet bij veehouders omdat het ook de privésfeer raakt, neemt Ehrhardt voor lief. 'Als boeren niks te verbergen hebben, is er niks aan de hand. Dieren hebben namelijk ook gevoel en recht op leven.'

Als veganist hecht hij daar waarde aan. 'Dieren zijn niet gemaakt om te worden gebruikt of gegeten door mensen.'

Buiten beeld

De woordvoerder heeft bovendien geen vertrouwen in bezoeken op afspraak bij veehouders. 'Dan krijg je een zichtstal te zien, terwijl de andere stallen waar het een puinhoop is buiten beeld blijven.'

Hij heeft daarnaast geen hoge pet op van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). 'Die noemen onze geschoten beelden tijdens een eerdere livestream gemanipuleerd. De inspecteurs zien bewust zaken door de vingers.'

Beelden spreken voor zich

Om dat te veranderen, wil '269life Netherlands', dat de oorsprong heeft in Israël, zelf de waarheid aan het licht brengen. Zelf is Ehrhardt daarbij niet aanwezig, maar hij geeft aan dat tientallen medestanders dat wel zijn. 'De beelden zullen vannacht voor zich spreken.'

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 4°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  70 %
Meer weer