Activisten kondigen inbraak in stallen aan

Dierenactivisten van '269life Netherlands' hebben aangekondigd in de nacht van vrijdag op zaterdag in te breken in Nederlandse stallen. LTO Varkenshouderij en NVV zijn bezorgd en waarschuwen leden.

Activisten+kondigen+inbraak+in+stallen+aan
© Nieuwe Oogst

Het betreft een groep radicale, extreme dierenactivisten. De aanhangers van '269life Netherlands' willen inbreken om vanuit de stallen live filmpjes te streamen en zo 'dierenleed' te tonen.

De groep roept medestanders op hetzelfde te doen. Eric Douma (LTO Varkenshouderij) en Ingrid Jansen (NVV) keuren de actie ten zeerste af. 'Het is niet alleen strafbaar, het leidt ook niet tot meer dierenwelzijn.'

Niet traceerbaar

Op internet zegt woordvoerder Remko Ehrhardt dat de dierenactivisten zich ervan zullen verzekeren dat de stallen toegankelijk zijn. Verder werken ze zoveel mogelijk met telefoons die niet traceerbaar zijn.

De filmpjes die in de stallen worden geschoten, zullen vanaf middernacht live worden vertoond op de Facebook-pagina van de activisten. Dat gebeurt onder de titel 'Opening Closed Doors, Live Exposure'.

Waarschuwing en tips

LTO Varkenshouderij en NVV roepen hun leden-varkenshouders zeer alert en waakzaam te zijn. Verder wordt aangeraden stallen af te sluiten en waar mogelijk extra te beveiligen.

Daarnaast geldt het advies direct de politie te bellen, wanneer iets verdachts wordt gesignaleerd. Uit voorzorg kan ook alvast een melding worden gedaan bij het korps in de regio. Dat maakt het voor de politie gemakkelijker om te reageren.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer