Delfland doet water bij wijn Dorppolder

Het hoogheemraadschap Delfland wil het tijdelijke gemaal aan de Dorppolderweg vervangen door een permanent gemaal, zodat wateroverlast in de Dorppolder bij hevige neerslag wordt beperkt.

Delfland+doet+water+bij+wijn+Dorppolder
© Delfland

Naast een gemaal met meer capaciteit wil Delfland nog een reeks extra maatregelen ter verbetering van het watersysteem in de gehele Dorppolder. Hiermee doet Delfland water bij de wijn, stelt het waterschap.

Een voorwaarde is dat de agrariërs in de polder voor aanleg van een waterscheiding de benodigde grond afstaan tegen gangbare agrarische waarde. Bij die bereidheid wil Delfland een half miljoen euro uittrekken voor het graven van een extra watergang.

Scheiding

De agrariërs langs de Dorppolderweg hebben altijd ingezet op het in tweeën delen van de polder, waardoor een scheiding ontstaat tussen het grasland en het glastuinbouwgebied. Een tweede watergang is daarvoor nodig.

'In mijn ogen zou dat winst zijn voor alle betrokken partijen', zegt hoogheemraad Hans Middendorp. 'Een parallelle watergang geeft een volledige scheiding van de peilvakken waarop de agrariërs altijd hebben aangedrongen, plus meer ruimte voor waternatuur.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer