Zuid%2DHolland+zoekt+weg+naar+verduurzaming
Nieuws
© Provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland zoekt weg naar verduurzaming

Provincie Zuid-Holland wil haar land- en tuinbouw fors verduurzamen via het investeren in diverse proeftuinen. Het provinciebestuur denkt aan in totaal ruim 8 miljoen euro als co-financiering.


LTO Noord wil de provincie helpen de ambities concreet te maken via het opzetten van projecten.
De inbreng van het Platform Duurzame Landbouw in Zuid-Holland leverde afgelopen jaar de input voor het ambitiedocument ‘Samen voor een flinke sprong in duurzaamheid’.

Innovatieagenda

Volgende week bespreken Gedeputeerde Staten hoe de verduurzaming van de land- en tuinbouwsector is vast te leggen in de Duurzame InnovatieAgenda.

De ambitie richt zich op de thema’s regionale voedselketens, het sluiten van kringlopen en meer biodiversiteit. Via diverse proeftuinen wil de provincie duurzame innovatie vorm geven. Het Veenweiden Innovatiecentrum is al zo’n proeftuin. Daarnaast zijn er veel andere ideeën.

LTO-afdelingen

LTO Noord wil de provincie helpen. ‘Via onze afdelingen willen we inventariseren wat er leeft en wie er wat wil. Vervolgens willen we hier projecten aan te verbinden, gericht op de gestelde doelen’, aldus Middag.

Hij wijst verder op bestaande trajecten, zoals Deltaplan Agrarisch Water en Proeftuin 2000. ‘Die moeten ook landen in de InnovatieAgenda.’

. Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 7°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  30 %
Meer weer