Weer+vogelgriep+in+Noord%2DItali%C3%AB
Nieuws
© kaartje italie

Weer vogelgriep in Noord-Italië

In de Noord-Italiaanse stad Portomaggiore in de regio Ferrara (Emilia-Romagna) is een tweede uitbraak van hoogpathogene vogelgriep.

De besmetting is vastgesteld op een vleeskalkoenbedrijf met 49.472 dieren. Dat hebben de Italiaanse autoriteiten de werelddiergezondheidsorganisatie OIE laten weten.

Het bedrijf bevindt zich in het 3 kilometer beschermingsgebied dat al was vastgesteld op 2 mei van dit jaar. Dit vanwege een besmetting op een legpluimveebedrijf met 17.500 dieren. In het 10 kilometer toezichtsgebied rondom het leghennenbedrijf bevinden zich negen andere pluimveebedrijven.

Vogeltrek
Beide bedrijven bevinden zich in een karakteristiek wetlandgebied in de monding van de rivier de Po, waar veel vogeltrek voorkomt. De laatste uitbraak van hoogpathogene vogelgriep in dezelfde regio dateert van juli 2013. Toen werden zes besmettingen vastgesteld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer