Frankrijk+denkt+aan+preventief+ruimen
Nieuws
© dordogne.nl

Frankrijk denkt aan preventief ruimen

Frankrijk overweegt preventieve ruimingen om vogelgriepuitbraken te beteugelen.

De Franse raad voor de diergezondheid kijkt naar voorstellen om alle eenden en ganzen in een groot deel van het zuidwesten van het land preventief te ruimen om de uitbraken van hoogpathogene varianten van vogelgriep onder controle te krijgen.

Slachten

De maatregel zou betekenen dat miljoenen dieren verplicht moeten worden geslacht. De kosten worden ingeschat op minimaal 400 miljoen euro.

De Franse minister van landbouw Stéphane le Foll wil op korte termijn een besluit nemen over het bijstellen van de aanpak aan de hand van een advies van de raad voor de diergezondheid.

Besmettingen

Twee maanden na de ontdekking van de eerste gevonden besmetting met vogelgriep in de Dordogne zijn er nog steeds nieuwe uitbraken in Frankrijk. Volgens de laatste opgave van het ministerie van landbouw is er tot nu toe op 69 bedrijven een besmetting vastgesteld.

Virus

De afgelopen dagen zijn er twee nieuwe gevallen bijgekomen, beide in departementen waar het virus nog niet eerder was gevonden. De epidemie strekt zich inmiddels uit over acht Franse departementen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  27° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 11°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 12°
  20 %
Meer weer