Stallenbeleid Aa en Hunze aangepast

Gemeente Aa en Hunze gaat het ontwikkelingsbeleid voor intensieve veehouderij aanpassen.

Stallenbeleid+Aa+en+Hunze+aangepast
© Landpixel

Gemeente, provincie, milieufederatie en LTO Noord hebben overlegd dat de intensieve takken op agrarische bedrijven niet in een keer mogen doorgroeien naar een maximum oppervlak van 1,5 hectare.

In eerste instantie kan het staloppervlak alleen verdubbelen. Als dat niet voldoende is, kan in een aparte bestemmingsplanprocedure het maximum oppervlak alsnog worden aangevraagd.

Uitbreidingsmogelijkheid

De uitbreidingsmogelijkheid in het concept bestemmingsplan buitengebied is slecht gevallen bij de milieuorganisaties in Drenthe. Hoe ze denken over de jongste aanpassing van het voorstel met daarin een doseringsregeling is nog even ongewis.

'Elke aanscherping van het eerste voorstel is welkom, maar we willen eerst onze achterban raadplegen', zegt directeur Reinder Hoekstra van de Natuur en Milieufederatie Drenthe.

'De gemeente zegt dat het in de Veenkoloniën moet kunnen, maar het dreigt zo een landingsplaats te worden voor allerlei initiatiefnemers van buiten de provincie.'

Mooie ontwikkeling

Ook wethouder Henk Heijerman houdt zich op de vlakte totdat het plan is behandeld door het college van Burgemeester en Wethouders. 'Ik zie het wel als een mooie ontwikkeling om er met alle partijen uit te komen.'

Op 19 mei volgt de behandeling door de raadscommissie ruimtelijke ontwikkeling.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer