Milieufederatie Drenthe wil rem op intensief

Natuur en Milieufederatie Drenthe komt in verzet tegen de ruimere mogelijkheden voor intensieve veehouderij in het ontwerp-bestemmingsplan van gemeente Aa en Hunze.

Milieufederatie+Drenthe+wil+rem+op+intensief
© Landpixel

Samen met Het Drentse Landschap, Natuurmonumenten, Milieudefensie, Dierenbescherming en Wakker Dier roept de organisatie de gemeenteraad via een petitie op de voorgestelde verruiming voor intensieve veehouderijtakken te beperken.

Provincie

Volgens de milieufederatie heeft provincie Drenthe er altijd voor gekozen ruimte te bieden aan de ontwikkeling van melkveehouderij- en akkerbouwbedrijven.

'De beperkte milieuruimte wordt in de eerste plaats gereserveerd voor ontwikkeling van grondgebonden landbouw. De milieuorganisaties ondersteunen dit beleid, mede omdat intensieve veehouderij stank en negatieve effecten voor dierenwelzijn, natuur en landschap met zich meebrengt.'

Omschakeling

In het nieuwe bestemmingsplan worden intensieve takken van agrarische bedrijven gelijk getrokken met de grondgebonden activiteiten.

Deze omschakeling naar een volwaardig intensief veehouderijbedrijf is volgens de natuur- en milieu-organisaties in strijd met het provinciaal beleid. De inspraakprocedure loopt nog. Daarna reageert B en W op alle zienswijzen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer