Milieufederatie+Drenthe+wil+rem+op+intensief
Nieuws
© Landpixel

Milieufederatie Drenthe wil rem op intensief

Natuur en Milieufederatie Drenthe komt in verzet tegen de ruimere mogelijkheden voor intensieve veehouderij in het ontwerp-bestemmingsplan van gemeente Aa en Hunze.

Samen met Het Drentse Landschap, Natuurmonumenten, Milieudefensie, Dierenbescherming en Wakker Dier roept de organisatie de gemeenteraad via een petitie op de voorgestelde verruiming voor intensieve veehouderijtakken te beperken.

Provincie

Volgens de milieufederatie heeft provincie Drenthe er altijd voor gekozen ruimte te bieden aan de ontwikkeling van melkveehouderij- en akkerbouwbedrijven.

'De beperkte milieuruimte wordt in de eerste plaats gereserveerd voor ontwikkeling van grondgebonden landbouw. De milieuorganisaties ondersteunen dit beleid, mede omdat intensieve veehouderij stank en negatieve effecten voor dierenwelzijn, natuur en landschap met zich meebrengt.'

Omschakeling

In het nieuwe bestemmingsplan worden intensieve takken van agrarische bedrijven gelijk getrokken met de grondgebonden activiteiten.

Deze omschakeling naar een volwaardig intensief veehouderijbedrijf is volgens de natuur- en milieu-organisaties in strijd met het provinciaal beleid. De inspraakprocedure loopt nog. Daarna reageert B en W op alle zienswijzen.

Weer

 • Woensdag
  18° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  22° / 11°
  40 %
Meer weer