Frievar fokt met eigen zeugenlijn

Frievar fokt en werkt met een eigen zeugenlijn: de Friverdi-zeug. 'Met de introductie van de Friverdi-zeug zet Frievar een volgende stap in de toegevoegde waarde van haar keten', aldus het persbericht.

Frievar+fokt+met+eigen+zeugenlijn
© Ilona Lesscher

De Friverdi-zeug is een combinatie van het Nederlands Landvarken van de Hemelumer Hoeve (N-lijn), de Yorkshire (Z-lijn) en het Noors Landvarken (Norsvin Landrace). In deze lijnen wordt extra gefokt op vitaliteit, vleeskwaliteit, voederconversie en sociaal gedrag.

Exclusief

De zeug wordt gefokt in samenwerking met Topigs Norsvin. De basis blijft de N-lijn op de Hemelumer Hoeve, het fokbedrijf van John Lorist die samen met Mark van Sambeek grondlegger is van Frievar.

In het fokdoel wordt extra nadruk gelegd op bigoverleving, vitaliteit en vleeskwaliteit. Friverdi-zeugen zijn alleen beschikbaar voor deelnemers aan de Frievar Franchiseformule.

Accenten leggen

Met de Friverdi-zeug kan Frievar in de fokkerij accenten leggen die aansluiten bij de productiedoelen. 'De unieke eigenschappen van de zeug dragen samen met de extra aandacht voor vleeskwaliteit bij aan een verantwoord en lekker stukje vlees', aldus het persbericht.

Frievar is een collectief van varkenshouders die werken met hetzelfde genetische materiaal en volgens vaste protocollen. Het varkensvlees dat zij produceren wordt onder de naam Friberne in de markt gezet.

.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer