Mannen opgepakt na 'opkrikken' loonstrookje

Twee verdachten zijn maandag in Den Haag aangehouden omdat zij werknemers in de glastuinbouw lieten werken met fictieve dienstverbanden. Loonstrookjes werden 'opgekrikt'.

Mannen+opgepakt+na+%27opkrikken%27+loonstrookje
© LTO Glaskracht


De mannen runden een uitzendbureau Den Haag in. Ze hebben zo'n tweehonderd uitzendkrachten in dienst die vooral werken bij tuinderijen in het Westland en in de omgeving van Rotterdam.

Op papier kregen de werknemers een hoger loon dan dat zij daadwerkelijk ontvingen. De ene verdachte, 33 jaar, is eigenaar van een uitzendbureau in Den Haag. De tweede verdachte, 28 jaar, is de boekhouder.

Loonstrook

Een hoger salaris op een loonstrook werd vermoedelijk gebruikt voor het verkrijgen van een hypotheek, een krediet of het verkrijgen van een verblijfsvergunning. Het ‘hoge salaris’ staat alleen op papier, de uitzendkracht ontvangt dit niet.

Geschat wordt dat de eigenaar van het uitzendbureau hiermee ongeveer 400.000 euro verdiende.

Doorzoekingen

Ook zijn de woning van de eigenaar en het bedrijfspand van het uitzendbureau doorzocht. Bij de doorzoekingen is onder meer administratie in beslag genomen.

Daarnaast is onder andere ook beslag gelegd op een woning en een aantal bankrekeningen van de eigenaar van het uitzendbureau.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer