Grondbeheer stelt De Hondspol veilig

Stichting Grondbeheer neemt de 30 hectare biologisch-dynamische landbouwgrond van zorgboerderij De Hondspol in Driebergen over. De grond wordt verpacht aan de huidige boeren en tuinders. Met de aankoop is het voortbestaan van De Hondspol gered.


Tot vrijdag was De Hondspol eigendom van Stichting Lievegoed, een landelijke zorginstelling voor mensen met een lichamelijke en/of psychische beperking. Door financiële problemen moest Lievegoed de zorgboerderij verkopen.

Boeren, tuinders en zuivelverwerkers van De Hondspol hebben direct een actie op touw gezet om de boerderij te redden. De eerste stap was de overname van roerende goederen, zoals koeien en machines.

Crowdfunding

Via een crowdfundingsactie is de benodigde 250.000 euro binnen drie weken opgehaald.

Met de aankoop van de onroerende goederen is vrijdag de tweede stap gezet. De boeren kunnen nu verder tegen een pachtprijs waarbinnen duurzame en diervriendelijke bedrijfsvoering mogelijk blijft.

Lening aflossen

De derde en laatste stap in het duurzaam veiligstellen van De Hondspol is het aflossen van de lening op grond met schenkgeld en de uitgifte van eeuwigdurende obligaties aan toonder.

Als de grond vrij is van lastendruk, kan de pachtprijs voor de boeren en tuinders nog omlaag.

Campagne

Op 24 juni begint Stichting Grondbeheer een campagne om periodieke schenkers, sponsors en obligatiehouders te werven. Doel is binnen zeven jaar de grond 'vrij' te hebben.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer