Zeven nieuwe gewasbeschermingsmiddelen

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft besloten om zeven nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toe te laten.

Zeven+nieuwe+gewasbeschermingsmiddelen
© Nieuwe Oogst

Het betreft de middelen Delan Pro, Capreno, Turx WG, Lieto, Emesto Prime Vloeibaar, Pacifica Plus en Epox Extra. Voor de middelen Moxa, Lentagran WP en Mission 200 SL is de toelating uitgebreid.

Mais

Delan Pro is schimmelbestrijdingsmiddel dat mag worden gebruikt in de teelt van pitvruchten. Capreno is een middel voor het bestrijden van onkruiden na opkomst in mais. Turex WG wordt toegelaten als insecticide in de teelt van wortel en knolgewassen, sierteeltgewassen (exclusief moeras- en waterplanten) en openbaar groen.

Lieto mag als schimmelbestrijdingsmiddel in de teelt van aardappelen worden toegepast.

Pootaardappelen

Het middel Emesto Prime Vloeibaar wordt toegelaten als schimmelbestrijdingsmiddel voor de behandeling van pootaardappelen. Pacifica Plus is een onkruidbestrijdingsmiddel dat mag worden gebruikt in de teelt van zomertarwe, wintertarwe, winterrogge en triticale.

Epox Extra is toegelaten voor het bestrijden van schimmelziekten in de teelt van zomer- en wintertarwe, zomer- en wintergerst en triticale.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  28° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  29° / 14°
  10 %
Meer weer