Greenpeace+voert+actie+bij+Ahold
Nieuws
© Greenpeace

Greenpeace voert actie bij Ahold

Actievoerders van Greenpeace vestigen dinsdag bij Ahold aandacht op de campagne tegen het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen die volgens de organisatie schadelijk zijn voor bijen.

Voorafgaand aan de jaarlijkse vergadering voor aandeelhouders van Ahold in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam hingen de actievoerders onder meer grote spandoeken op met de tekst 'AH: let op de bijtjes!'

De aandeelhouders kregen verder bij aankomst van Greenpeace zakjes overhandigd met daarin zaad van bijvriendelijke bloemen.

Verwijt aan supermarktketens

Greenpeace verwijt de grote supermarktketens dat ze bijdragen aan de teloorgang van bijen en andere bestuivende insecten. De organisatie vraagt onder meer Albert Heijn een actieplan te starten om bijen te beschermen.

Volgens Herman van Bekkem, woordvoerder van Greenpeace, moet Albert Heijn zijn marktpositie benutten en verantwoording nemen door voor bijen schadelijke middelen te weren en duurzame boeren beter te steunen.

Campagne en petitie

Deze week lanceerde Greenpeace een campagne tegen het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in aardappelen, groenten en fruit. Tegelijk startte de milieuorganisatie een petitie om Albert Heijn, Jumbo en Lidl op te roepen hun beleid te wijzigen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  14° / 6°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 8°
  10 %
Meer weer