Greenport Westland-Oostland terug aan top

'Greenport Westland-Oostland moet weer de nummer 1 van de wereld worden op het gebied van tuinbouwkennis', dat was de kern van de boodschap die Martin van Gogh vrijdagavond bracht tijdens het jaarevent van Greenport WO in Bleiswijk.

Greenport+Westland%2DOostland+terug+aan+top
© Greenport WO


Van Gogh is lid van de Economische Programmaraad Zuidvleugel, Greenboard GreenportWO en Hoogendoorn Growth Management.

Hij was een van de sprekers tijdens het jaarevent van de greenport. Hij ontwikkelde een visie op de toekomst van het Zuid-Hollandse tuinbouwcluster, met als titel 'Feeding and Greening the Mega-cities'.

Hoge nood

De Nederlandse tuinbouw en haar toeleveranciers hebben een goede, gezonde en duurzame toekomst voor zich, vindt Van Gogh. Maar die toekomst komt niet vanzelf.

'Bedrijven, overheden en kennisinstellingen moeten veel meer gaan samenwerken aan de economische kracht van de regio, de nood is echt hoog', hield van Gogh de toehoorders voor.

Strategie

Daarvoor zijn drie strategieën die tegelijk moeten worden uitgevoerd. Allereerst snel weer de wereldwijde nummer 1 worden op het gebied van tuinbouwkennis.

'Door te werken aan kennis en innovatie op het gebied van voeding, gezondheid, plant-inhoudstoffen en technische systemen moeten we de nummer 1 van de wereld worden.' Hij noemde de thema's: bioscience, cross-overs, octrooien, voedselveiligheid.

Mega-cities voeden

Steden spelen hierbij een cruciale rol, aldus Van Gogh. 'Hoe kunnen we met name de Mega-city West-Europa blijven voorzien van voeding, gezondheid en welbevinden?'

De tweede strategie draait om logistiek: het 'voeden' van West-Europa met een daarop aangepast areaal. De derde strategie is het verkopen van de oplossingen voor 'Feeding and Greening the Mega-cities'.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  7° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  9° / 2°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  5 %
Meer weer