Aalsmeer kan aan slag met glas

De stuurgroep Greenport Aalsmeer stelt dit voorjaar een Ruimtecoördinator aan om de uitvoeringsagenda van de Ruimtelijke Visie 2015-2030 concreet te maken. Deze draait voor een belangrijk deel om herstructurering van glaslocaties.

Aalsmeer+kan+aan+slag+met+glas
© Koen van Wijk

Vandaag werd de Uitvoeringsagenda vastgesteld door de stuurgroep Greenport Aalsmeer. Daarin zijn zeven actiepunten omschreven die de ondernemers moeten helpen bij modernisering en verdere verduurzaming van de glastuinbouw.

In de stuurgroep zijn onder meer de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, zeven gemeenten en LTO Noord vertegenwoordigd. Bij de agenda hoort ook een financiële verdeelsleutel voor het beschikbare budget. Hierop wordt dit voorjaar de laatste klap gegeven.

40 glaslocaties

'Het is goed dat deze stap gezet. Nu kunnen we verder', reageert voorzitter Bart Oostveen van LTO Noord Aalsmeer. 'Met deze agenda ligt er echter nog geen gerichte aanpak per gebied. Dat is voor ons belangrijker.'

In de Ruimtelijke Visie zijn de circa veertig glaslocaties in vijf categorieën verdeeld, van nieuw grootschalig glastuinbouwgebied, tot transformatiegebieden en verspreid glas.

Kansrijke gebieden

'Wat gaat er gebeuren per gebied, dat is de vraag?', stelt Oostveen. 'Onze voorkeur is dat de meeste kansrijke gebieden, categorieën 1, 2 en 3, eerst op orde gebracht worden.'

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  11° / 5°
  60 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer