Westland-Oostland stelt prioriteiten Greenport

Provincie Zuid-Holland kiest vijf prioriteiten om de concurrentiepositie van Greenport Westland-Oostland te behouden en versterken. Dat staat in het 'strategisch handelingsperspectief' dat Gedeputeerde Staten hebben vastgesteld.

Westland%2DOostland+stelt+prioriteiten+Greenport
© Nieuwe Oogst

Het strategisch handelingsperspectief beschrijft een visie op de toekomst van de tuinbouwsector in Greenport Westland-Oostland. Daarin staan vijf prioriteiten waar de provincie een rol voor zichzelf ziet op weg naar een Greenport 3.0 die verbonden is met de stad en mainports.

De eerste prioriteit is modernisering en herstructurering van de glastuinbouwbedrijven en gebieden in combinatie met schone energie- en watersystemen.

Innovatie

De bereikbaarheid van het Westland verbeteren is ook een prioriteit, net als de inzet op het netwerk van complete agribusiness- en handelsterreinen en multimodale knooppunten.

Verder staat het versterken van kennis en innovatieagenda op de lijst. Door het verbinden van de kunde van de greenport met de kennis van de regio ontstaan cross-overs tussen productinnovatie en marktinnovatie. Dat vergroot de kansen op het ontwikkelen van nieuwe innovaties.

Broedplaats

Tot slot krijgt het aantrekken en mogelijk maken van doorontwikkeling pioniers prioriteit. Greenport 3.0 moet een levendige broedplaats zijn wat het een interessante vestigingslocatie maakt. Op dit moment is dit maar zeer beperkt het geval.

Het strategisch handelingsperspectief is een uitwerking van een deel van de Visie Ruimte en Mobiliteit. Het document wordt na vaststelling aangeboden aan Provinciale Staten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer