ZLTO%3A+ontwikkel+toekomstvisie+voor+platteland
Nieuws
© ZLTO

ZLTO: ontwikkel toekomstvisie voor platteland

Organisaties uit vier verschillende sectoren pleiten voor het ontwikkelen van een integrale toekomstvisie op het platteland. Partijen uit de landbouwsector, recreatie en horeca, landgoederen en natuurbeheerders nemen hiertoe het initiatief.

Gezamenlijk delen zij de zorgen van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), die vrijdagochtend waarschuwde voor verpaupering van het Nederlandse platteland. De VNG doelde daarbij met name op de gevolgen van leegstaande agrarische bebouwing.

Onder meer ZLTO is aangesloten bij het initiatief. Zij praten al langer met elkaar over de problematiek.

Dialoog

De partijen nodigen de VNG en andere maatschappelijke organisaties uit om mee te doen. De initiatiefnemers hopen op een 'structurele, kleurrijke dialoog tussen de dragers van het platteland' en het herstel van verbroken verbindingen, zoals die tussen stad en platteland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer