Van den Idsert in bestuur Ifoam EU

Bionext-directeur Bavo van den Idsert is gekozen als penningmeester in het bestuur van Ifoam EU, de Europese belangenorganisatie voor biologische landbouw.

De verkiezing vond vorige week plaats op de algemene vergadering van Ifoam EU in Driebergen. Daarbij waren vertegenwoordigers uit 28 landen aanwezig en meer dan 110 Ifoam EU-leden vertegenwoordigd.

Over het belang van Europese belangenbehartiging zegt van den Idsert: 'Samenwerking tussen de Europese landen is belangrijk, zeker nu de herziening van de biologische wetgeving zich in de laatste fase bevindt.'

Residuvraagstuk

Volgens Van den Idsert liggen er enkele lastige dossiers op tafel, zoals het residuvraagstuk. 'Ifoam EU vindt dat de biologische sector niet de last moet dragen voor het risico op contaminaties', zegt hij.

'Een afkeuringsgrens voor onze sector is ontoelaatbaar. Het is veel effectiever om de biologische landbouw tegen residuen te beschermen, bijvoorbeeld door contaminatiegevoelige middelen te verbieden.'

Belangen Nederlandse sector

Met een Europese bestuurspositie is het volgens Bionext nog beter mogelijk om de belangen van de Nederlandse biologische sector te behartigen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer