Bee Deal Buulder Aa goed voor bijen

De Bee Deal Buulder Aa moet de leefomgeving van bijen verbeteren. Om dat te bereiken, zijn dinsdag in gemeente Cranendonck afspraken gemaakt die dat moeten bereiken.

Bee+Deal+Buulder+Aa+goed+voor+bijen
© Natuur-forum.be

Ondertekenaars van deze Bee Deal zijn waterschap De Dommel, drinkwaterbedrijf Brabant Water, gemeente Cranendonck, imkervereniging ’t Wilgenroosje en agrarische natuurvereniging Land van Cranendonck.

In een Bee Deal maken deelnemende partijen afspraken met elkaar om de leefomgeving van zowel honingbijen als wilde bijen en andere bestuivers te verbeteren.

Bloemenmengsels

Waterschap De Dommel heeft bijvoorbeeld in het stroomgebied van de Buulder Aa op vijf locaties bloemenmengsels ingezaaid en bloemrijk struweel aangelegd. Dat dient als voedselbron voor de bijen.

Het drinkwatergebied ‘Buulder Broek’ van Brabant Water is daarnaast ingezaaid met bloemrijke zaadmengsels.

Loonwerker Snoeijen Agro en akkerbouwer Toon van der Heijden hebben op eigen grond diverse bloemenmengsels en bloeiende groenbemesters ingezaaid om de bijenstand te bevorderen.

Oplossingen

'Niet alleen moeten we de oorzaken van bijensterfte aanpakken, maar ook in oplossingen denken', geeft Lex Huijbers, bestuurder bij waterschap De Dommel aan. 'Bee Deals is daar een goed voorbeeld van.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer