Start stalontwerp begint met leeg vel (video)

Bij het ontwerp van een stal beginnen met een leeg vel papier. Dat geluk hebben Hans en Anja en zoon Jeroen Beker uit Brummen. Ze verplaatsten hun bedrijf naar een nieuwe locatie, één kilometer verderop.

Start+stalontwerp+begint+met+leeg+vel+%28video%29
© Rombou

Hun vorige bedrijf moest wijken voor Ruimte voor de Rivier. Op de nieuwe locatie bouwden ze een nieuw melkveebedrijf voor 316 melkkoeien.

Dat bedrijf bestaat uit twee twee bedrijfswoningen, een jongveestal en een werktuigenberging. Ook zijn er een nieuwe watergang en retentievijvers aangelegd.

Maatlat duurzame veehouderij

De antracietkleurige stal voldoet aan de maatlat duurzame veehouderij. Er is veel daglicht voor de dieren en heeft korte looplijnen. Het hele project is onder architectuur uitgevoerd.

Er staan vier melkrobots met vrij koeverkeer en diepstrooiselboxen. Een mestrobot verwijdert de mest van de emissiearme vloer. Er is een zandhok voor de nieuwmelkte koeien en de aanschuifrobot brengt het voer naar de koeien.

Op het dak van de ligboxenstal liggen zonnecollectoren. De jongveestal biedt plaats aan 214 dieren.

Open dag

De robots doen sinds oktober 2015 hun werk in deze stal. Op 1 en 2 april zijn er open dagen, van 11 tot 16 uur. Het bedrijf is te vinden aan de Cortenoeverseweg 105a in Brummen.

Op vrijdagochtend 1 april tussen 11 en 13 uur is er op het melkveebedrijf een symposium over innovatief stalontwerp en fosfaatregelgeving.

De sprekers zijn Nico Vreeburg van Vetvice, Wiebren van Stralen van LTO Noord en Niek Groot Wassink van het Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt.Aanmelden kan via info@rombou.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  15 %
Meer weer