Pilot+Energiebesparing+peilt+nut+ondersteuning
Nieuws
© Projecten LTO Noord

Pilot Energiebesparing peilt nut ondersteuning

Woensdag ondertekenden Eric Douma namens LTO Noord, Margreet van Gastel namens het ministerie van Economische Zaken en Pieter Jan van Zanten namens Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) IJsselland een intentieverklaring voor een 'Pilot Expertisecentrum Energiebesparing'.

Met deze pilot willen de samenwerkende partijen onderzoeken waar de ondersteuningsbehoefte ligt van agrarische ondernemers op het thema energiebesparing.

En uiteindelijk een aanpak ontwikkelen die agrarische ondernemers stimuleert om daadwerkelijk energiebesparende maatregelen te nemen.

Regio IJsselland

De pilot beslaat drie deelprojecten in de werkgebieden van drie Regionale Uitvoeringsdiensten. Het eerste deelproject staat in de startblokken en richt zich op regio IJsselland. Daar ligt het accent op het thema 'verlichting in de melkveehouderij'.

Andere relevante besparingsthema's, die mogelijk uitgelicht worden in de overige twee deelprojecten, zijn warmteterugwinning in de veehouderij en koelen en bewaren in de akkerbouw. In de komende weken krijgen de twee andere projecten meer vorm.

Voorkoeler

De ondertekening vond plaats op het bedrijf van pluimvee- en melkveehouder Harrie Kievitsbosch. Hij investeerde onder meer in LED-verlichting, zonnepanelen en een voorkoeler voor de melkrobot.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  9° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / -1°
  0 %
 • Woensdag
  14° / 1°
  5 %
Meer weer