LTO%3A+naar+energieneutraal+bedrijf+%28video%29
Nieuws
© Gerard Vrakking Fotografie

LTO: naar energieneutraal bedrijf (video)

Op menig erf valt nog genoeg energie te besparen en dus euro's te verdienen. Hoe LTO Noord dat gezamenlijk kan oppakken, was het uitgangspunt van een bijeenkomst voor afdelingsbestuurders uit Gelderland en Overijssel.

Onder het motto 'Winst uit Energie' kwamen zeventien afdelingsbestuurders bijeen in Nieuw Heeten. Zij werden bijgepraat over landelijke en provinciale regelingen en subsidies.

Insteek van LTO is dat bedrijven energieneutraal worden.

Overzicht

Hoe het beleid kan worden vertaald naar praktische maatregelen op het erf, was het volgende bespreekpunt. Daarbij werd onder meer afgesproken dat LTO Noord, vanuit het programma Klimaat en Energie, een overzicht maakt van alle energiebesparende middelen en subsidies voor boeren.

TL-lampen

Aansluitend gingen de bestuursleden op werkbezoek bij melkveehouder John Hutten in Haarle. Hij heeft al zijn TL-lampen laten vervangen voor ledlampen, dat zorgt voor minder lichtuitstoot en een energiebesparing.

Hutten is deelnemer aan en demobedrijf voor project 'Bewust verlichten en energie besparen' van LTO Noord Salland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  4° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  50 %
Meer weer