VWS: nieuwe brochure antibioticaresistentie

Antibioticaresistentie is een wereldwijd probleem. Nederland geeft al langere tijd internationaal prioriteit aan antibioticaresistentie. De Nederlandse One Health-aanpak staat daarbij centraal.

VWS%3A+nieuwe+brochure+antibioticaresistentie
© rijnland ziekenhuis

Hoe die aanpak in zijn werk gaat, is te lezen in een nieuwe brochure, die gisteren is gepubliceerd door het ministerie van Volksgezondheid, Werkgelegenheid en Sport (VWS).

Antibiotica worden gebruikt om infecties bij dieren en mensen te behandelen. Het zwaartepunt van de Nederlandse aanpak van antibioticaresistentie ligt dan ook bij de zorg en de veehouderij. Daarnaast neemt Nederland specifieke maatregelen op de gebieden voedsel en milieu.

Want ook daar zijn de gevolgen van onjuist en onzorgvuldig antibioticagebruik merkbaar. Deze brede, geïntegreerde aanpak is de One Health-benadering. Daarmee wil de Nederlandse overheid antibioticaresistentie tegengaan. De aanpak kenmerkt zich door concrete acties en meetbare doelen.

Zeven pijlers

De aanpak is gebaseerd op zeven pijlers: internationale samenwerking, zorg, dieren, voedsel, milieu, innovatie en communicatie. Lees hieronder de brochure.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer