NFO+wil+geen+kentekenplicht+pluktreintrekkers
Nieuws
© NFO

NFO wil geen kentekenplicht pluktreintrekkers

De Nederlandse Fruittelersorganisatie (NFO) vindt dat fruittelers vrijstelling van de kentekenplicht moeten krijgen voor kleine trekkers die alleen tijdens de fruitoogst worden gebruikt.

Eerder al heeft NFO aangegeven niet tegen de kentekenplicht voor trekkers te zijn, mits dit zo efficiënt en goedkoop mogelijk gebeurt.

Alleen tijdens de oogst

NFO streeft naar een uitzondering voor pluktreintrekkers. Deze kleine trekkers komen nauwelijks op de openbare weg en worden alleen gebruikt tijdens de oogstperiode.

Het lijkt de NFO kostentechnisch en administratief geen goede zaak als al deze trekkertjes een kenteken gaan krijgen. Ook gaat dit de verkeersveiligheid niet vergroten, stelt NFO.

Uitzondering

De alternatieven voor de kentekenplicht die de NFO heeft ingediend bij het ministerie van I&M zijn niet gehonoreerd. Nu pleit de organisatie ervoor dat trekkers, die zijn uitgezonderd voor het T-rijbewijs, ook worden uitgezonderd voor de kentekenplicht.

Vorig week heeft de NFO diverse politieke partijen in de Tweede Kamer over deze problematiek benaderd. Een aantal Kamerfracties steunt inmiddels het voorstel van de belangenorganisatie.

Weer

 • Dinsdag
  8° / 5°
  50 %
 • Woensdag
  7° / 2°
  90 %
 • Donderdag
  6° / 1°
  70 %
Meer weer