Oktober+goede+maand+voor+trekkerverkoop
Nieuws
© Sybe Joostema

Oktober goede maand voor trekkerverkoop

In Nederland zijn in oktober 284 trekkers verkocht. Duidelijk meer dan in dezelfde periode in voorgaande jaren, meldt Fedecom.

In de afgelopen vijf jaar zijn in de maand oktober tussen de 191 en 239 trekkers verkocht, blijkt uit cijfers van Fedecom. De leden van brancheorganisatie Fedecom registreren maandelijks de verkochte aantallen trekkers in Nederland.

Tot en met oktober gaat het dit jaar om 2.217 voertuigen. Dat totale aantal ligt daarmee op een beduidend lager niveau dan de afgelopen jaren.

Trekkermerken

Op grond van de mededingingswetgeving mag Fedecom pas na twaalf maanden het aantal trekkers per merk vrijgeven. Uit die cijfers blijkt dat John Deere in de eerste tien maanden van 2014 met 613 stuks de meeste trekkers heeft verkocht.

Daarna volgen New Holland (411), Fendt (363), Case-IH/Stey (320), Massey Ferguson (202), Deutz-Fahr (193) en Claas (135). De overige merken zitten ruim onder de honderd trekkers in de eerste tien maanden van 2014.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  22° / 7°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  20 %
Meer weer