Droge+voeten+door+waterberging+Spoelwijk
Nieuws
© Rijnland

Droge voeten door waterberging Spoelwijk

In peilvak Spoelwijk in boomkwekerijcentrum Boskoop is een waterberging van 2,5 hectare oppervlakte geopend. De waterberging is door Hoogheemraadschap Rijnland aangelegd in het kader van de kerntaak 'droge voeten'.

'Buurmans grond komt maar één keer te koop en deze gronden lagen op een optimale plek binnen het peilvak Spoelwijk, dus een buitenkans voor ons', lichtte dijkgraaf Gerard Doornbos toe tijdens de openingsbijeenkomst.

'Doordat kwekerij Bloemendaal, de buurman van deze locatie, de verplichte watercompensatie aansluitend heeft aangelegd aan onze waterberging resulteerde dit in een gebied van 2,5 hectare oppervlaktewater.'

Gouwepolder

De oplevering van het waterbergingsgebied Spoelwijk is één van de vele maatregelen die Rijnland realiseert binnen de Gouwepolder in Boskoop, een gebied dat gekenmerkt wordt door de boomteelt sector.

In totaal wordt zo'n 5 miljoen euro in dit gebied geïnvesteerd om de kans op wateroverlast verder te beperken. Aanleg van extra duikers onder wegen, het vergroten van de afvoercapaciteit van watergangen en het optimaler aansturen van het hoofdgemaal zijn daarbij toegepaste maatregelen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer