Zuidberg gaat zelf rubberen tracks maken

Zuidberg in Ens begint dit jaar met de bouw van een nieuwe hal voor de productie van rubberen tracks voor tracksystemen.

Zuidberg+gaat+zelf+rubberen+tracks+maken
© eigen foto Zuidberg

Het bedrijf uit de Noordoostpolder is hiermee de enige fabrikant in Europa die rubberen tracks voor tracksystemen ontwikkelt en produceert.

Zuidberg investeert in een nieuwe productie- en testruimte van bijna 10.000 vierkante meter, waarmee de totale bebouwde oppervlakte op circa 40.000 vierkante meter komt.

Zuidberg verwacht de eerste eigen rubberen tracks in 2017 op de markt te brengen. Naast de productielijn voor rubberen tracks zal ook de assemblagelijn van tracksystemen in deze hal komen.

Toepassingen

Directeur Jeroen Zuidberg: 'De huidige rubberen tracks die in Europa voor agrarische toepassingen worden gebruikt, zijn ontwikkeld en geproduceerd in andere continenten. Deze zijn specifiek ontworpen voor zware machines met een hoog vermogen.'

De klanten in Europa hebben volgens Zuidberg specifieke wensen als het gaat om breedtematen, bodemdruk en slijtvastheid. 'Door zelf rubberen tracks te ontwikkelen en te produceren, zijn wij beter in staat om invulling te geven aan de wensen van de klant.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  10 %
Meer weer