Publieke opinie Duits biogas is bankroet

De publieke opinie over biogas in Duitsland is bankroet. Exploitanten moeten zich bijna verontschuldigen als ze eigenaar zijn van een van de globaal achtduizend biogasinstallaties.

Publieke+opinie+Duits+biogas+is+bankroet
© Han Reindsen

In Duitsland vormen biogasinstallaties een belangrijk onderdeel van de mix aan groene stroom en warmte. De bijdrage in Megawatt staat echter in geen verhouding tot die van de windturbines.

De uitbreidingen in de biogassector wordt steeds vaker gezien als onbetekenend. Drie tot vijf grote windmolens hebben inmiddels meer capaciteit dan alle nieuw gebouwde biogasinstallaties in een jaar samen.

Toegevoegde waarde

De biogassector in Duitsland wijst er op dat biogas meer is dan alleen elektriciteit. Het gaat ook om warmte, flexibiliteit, vraag gestuurde werken, gebruik van afval, nutriëntenkringloop en regionale toegevoegde waarde.

De exploitanten van biogasinstallaties krijgen in de praktijk met steeds meer regels en verordeningen te maken. Dat vraagt vaak om extra investeringen, bijvoorbeeld in extra veiligheidsvoorzieningen.

Stekker er uit

Nogal wat ondernemers vragen zich af of dergelijke investeringen nog wel de moeite waard zijn en of het niet beter is om de stekker er uit te trekken.

Ze vragen om duidelijke regels voor het toekomstig gebruik van de installaties, meldt het Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft (DLG).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer