Project+duurzame+buxusteelt+in+Hazerswoude
Nieuws
© Delphy

Project duurzame buxusteelt in Hazerswoude

Buxuskwekerij Maarten Graafland Buxus uit Hazerswoude-Dorp is samen met adviesbureau Delphy het innovatieproject Duurzame Buxusteelt gestart.

Het project betreft het testen van duurzame maatregelen in de buxusteelt en wordt ondersteund vanuit de regeling MKB innovatie stimulering topsectoren Zuid-Holland.

Het doel van het project is een duurzame buxusteelt ontwikkelen, waarbij ziekten en plagen worden voorkomen of zoveel mogelijk biologisch worden aangepakt zonder dat het product aan kwaliteit inboet.

Plantversterkers

Adviseurs van Delphy kijken onder meer naar de mogelijkheden met plantversterkers om Buxus weerbaarder te maken en de mogelijkheden van biologische bestrijding van buxusmot en spint.

Het onderzoek richt zich op de vraag of de teelt volledig duurzaam mogelijk is met behulp van plantversterkers en biologische bestrijders.

Consumenten

Binnen het project zijn tips opgesteld voor consumenten hoe ze zelf op een duurzame manier hun Buxus in de tuin gezond kunnen houden.

Het bedrijf Maarten Graafland Buxus bestaat uit handel en kwekerij van buxusvormen. Een duurzame teelt is daarbij een uitdaging.

Gezonde planten

Graafland: 'Onze klanten willen gezonde planten die vrij zijn van ziekten en plagen en duurzaam geteeld. Ik wil werken aan een groene leefomgeving. Vandaar dit project'.

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer