Hamletz eerste winnaar Agro Dragons' Den

De familie Ten Have uit Beerta is met het driesterren varkensvleesmerk Hamletz winnaar van de eerste Agro Dragons' Den. Die werd 21 januari gehouden tijdens de Bio-Beurs in Zwolle.

Hamletz+eerste+winnaar+Agro+Dragons%27+Den
© Familie Ten Have

De familie Ten Have is blij met de prijs. 'Die houdt in dat leden van de jury ons helpen om via crowdfunding, financiering voor ons concept met driesterren varkensvlees te vinden', geeft Annechien ten Have, die de pitch deed, aan.

Cirkel doorbreken

De jury oordeelde dat Ten Have goed snapt welke vernieuwingen in de varkensketen nodig zijn en inziet welke vicieuze cirkel doorbroken moet worden.

Hamletz is een fantasienaam en inmiddels een gedeponeerd merk. Het concept was tot nu toe bekend als 'lupinevarken'. De familie Ten Have-Mellema is al een jaar of tien bezig met de ontwikkeling van het concept.

Dragons' Den

Dragons' Den is een televisieprogramma uit Japan, waar het voor het eerst werd uitgezonden in 2001. In het programma krijgen beginnende ondernemers de mogelijkheid hun droom waar te maken door aan een jury hun plannen uiteen te zetten. In de beste ideeën zal geld worden geïnvesteerd.

Innovatoren in de landbouw vinden niet makkelijk geld. Banken houden hun hand op de kredietknip omdat goede ideeën risicovol zijn. De initiatiefnemers van Agro Dragons' Den - provindie Overijssel en Foodlog - willen daar iets aan doen.

Investeerders

Provincie Overijssel en Foodlog daagden ondernemers uit innovatieve plannen en concepten in te dienen. Vijf daarvan werden uitgenodigd voor een pitch. De jury bestond uit de investeerders: Wilco Schoonderbeek (PPM Oost), Guus Verhees (NBI investors) en Laura Rooseboom (Startgreen) en een bankier.

In totaal ontving de jury tien inzendigen. Uitgenodigd voor de pitch werden ook: Petra Hegeman uit Luttenberg, Harry Bruins uit Kampen, Jacob Beeker uit Soesterberg en Bulle Koster uit Den Ham.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer