Koen Wouters wint Innovatie Award HVG

Koen Wouters uit Bergeijk won dinsdagavond de Innovatie Award. Die werd uitgereikt tijdens het symposium Hogere Varkens Gezondheid (HVG). Met in totaal 43 procent van de stemmen was de bokaal voor de Brabander.

Koen+Wouters+wint+Innovatie+Award+HVG
© Ilona Lesscher

Genomineerd voor de Award waren naast Wouters, SPF-fokker Martin van de Peut uit Marknesse en Janneke Janssens van de Snuitgeverij in Helmond.

Vorig jaar ging de Award naar Erik Stegink van Piggy's Palace uit Bathmen.

Nieuw kraamstalconcept

Wouters nam drie jaar geleden een nieuwe kraamstal in gebruik. Naar eigen inzicht ontwierp hij een werp/kraamhok gevolgd door een uitloopkraamhok. Wouters werd daarin bijgestaan door Anita Hoofs (VIC Sterksel) en Bart Hooijer van firma Vereijken Hooijer.

Beide hoktypen zijn nog niet uitontwikkeld, geeft Wouters aan. Ze worden nog steeds verbeterd. 'Wouters was de eerste varkenshouder die buiten bio de zeug los in het kraamhok had', staat in het juryrapport.

Tiende editie

Het symposium Hogere Varkens Gezondheid was tien jaar geleden een initiatief van Ad Kemps van Coppens Diervoeding en Kor Mast toen werkzaam bij PIC, nu bij Preferent KI. Zij vonden blijvend meer focus op diergezondheid dringende noodzaak.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer