Mestverwerking in Drenthe samen met DOC

Provincie Drenthe wil een Green Deal afsluiten met Stichting Het Hooge Wold voor een co-vergistings- annex mestverwerkingsinstallatie. Het college stelt hiervoor ruim 95.000 euro beschikbaar.

Mestverwerking+in+Drenthe+samen+met+DOC
© DOC

Een groep boeren uit de gemeenten De Wolden en Hoogeveen wil op bedrijventerrein De Wieken in Hoogeveen-Oost mestverwerking combineren met de opwekking van 5 miljoen kuub biogas. Dat gas kan dan worden afgezet bij de nabijgelegen fabriek van DOC Kaas.

Coöperatie

De benodigde grondstoffen worden geleverd door een nog op te richten coöperatie van de boeren uit de regio en de deelnemende bedrijven. DOC Kaas heeft al verklaard dat zij het opgewekte biogas wil afnemen. Dat gebeurt dan via een nog aan te leggen transportleiding.

Milieugedeputeerde Tjisse Stelpstra is blij met de voorstellen. 'Het mes snijdt aan twee kanten. Enerzijds wordt de mestproblematiek deels opgelost. Anderzijds kan het vrijgekomen biogas weer worden ingezet als brandstof voor onder andere grote bedrijven.'

Reductie

Omdat de toepassing van biogas een forse reductie van het gebruik van fossiele brandstoffen oplevert, past het project goed in de Green Deal.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 15°
  80 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer