CDA+Frysl%C3%A2n%3A+duidelijkheid+mestverwerking
Nieuws
© Janet Beekman

CDA Fryslân: duidelijkheid mestverwerking

CDA Fryslân wil duidelijkheid over initiatieven vanuit de landbouwsector over de mestverwerking. Ze heeft hierover vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten.

Mochten er onvoldoende initiatieven zijn, dan moet het college volgens het CDA in gesprek met de sector. CDA-Statenlid Maaike Prins: 'Het kan niet zo zijn dat onze melkveehouders door aangescherpte regelgeving in de knel komen'.

Wanneer er mogelijkheden zijn om dit op te lossen door mestverwerkingsinstallaties, moet het college volgens het CDA daar samen met de sector naar kijken en eventuele belemmeringen in vergunningsprocedures wegnemen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  40 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  24° / 12°
  20 %
Meer weer