LAJK zit niet stil

In januari van ieder jaar wordt er teruggekeken op het vorige jaar. In 2015 zijn er veel dingen veranderd: het melkquotum is afgeschaft, er wordt gesproken over fosfaatrechten, een nieuwe staatssecretaris, de opbrengstprijzen in de legpluimveehouderij en in de tuinbouw die flink zijn verbeterd en nog veel meer.

LAJK+zit+niet+stil
© Nieuwe Oogst LLTB

Het LAJK is volop actief geweest met het organiseren van cursussen, informatieavonden en een politiek debat in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen. De lobby voor de belangen van de agrarische jongeren en jonge agrariërs heeft natuurlijk ook niet stilgestaan.

Onze dagelijks bestuurder, Thijs Rompelberg, is toegetreden tot het hoofdbestuur van de LLTB en hebben wij afscheid van hem genomen. Gerda Verboort en Mayco ten Kate hebben we in ons bestuur mogen verwelkomen.
In 2016 zit het LAJK ook niet stil. We organiseren wederom volop cursussen zoals de BHV en knaagdierbeheersing. Naast het aantal activiteiten verandert de bestuurssamenstelling: penningmeester Judith Deusings, dagelijks bestuurder Willem Evers en voorzitter Mat Winkelmolen nemen aan het eind van het seizoen afscheid. Niels Quicken is tijdens de nieuwjaarsborrel op 13 januari unaniem gekozen tot nieuw dagelijks bestuurder.

Tot slot een persoonlijke terugblik op 2015: ik heb een baan gekregen bij ABN Amro, de bestuurderstraining voor het dagelijks bestuur van het LAJK en natuurlijk Nepal.

Eind november ben ik voor Agriterra op pad geweest naar Nepal om lokale boeren te trainen over het opstellen van doelen en het belang en de voordelen van managementinformatie. Daarnaast hebben de boeren templates gekregen die ze kunnen gebruiken voor het vastleggen van informatie, zoals een kasboek.

Het geeft veel energie om boeren in ontwikkelingslanden te helpen met de kennis en de ervaringen vanuit Nederland. Namens het LAJK wil ik iedereen een succesvol agrarisch jaar toewensen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer