Segers regelt kwaliteitsmanagement Vaex

Varkens- en veehandel Vaex in Reek stelde in november 2012 dierenarts Jack Segers aan als kwaliteitsmanager om de toeleverende vermeerderingsbedrijven regelmatig te bezoeken. Bij deze bezoeken wordt aan de hand van monitoring gelet op de gezondheid van de dieren, waarbij ook kritisch wordt gekeken naar het welzijn.
Samen met Jack Segers ontwikkelde Vaex het 5 Star Piglet-label. Geen keurmerk, maar een leidraad voor vermeerderingsbedrijven om te komen tot een kwaliteitsbig.
Bij het 5 Star Piglet-label wordt gelet op genetica, een speenleeftijd van 28 dagen, voldoende biggenplaatsen, een goed vaccinatieschema en routinematige monitoring. Aan de hand van deze punten bezocht Segers alle vaste leveranciers van Vaex om in samenspraak met de begeleidende dierenarts en voeradviseur adviezen uit te brengen betreffende de bedrijfsvoering.
De monitoring door Jack Segers is een initiatief van Vaex met als primair doel de leveranciers te begeleiden en te adviseren om zo samen een kwalitatief en gezond product te kunnen leveren. Tevens biedt het inzichten zodat Vaex beter kan schakelen op het moment van problemen bij de afnemer.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer