Friese collectieven bundelen hun krachten

De zeven collectieven voor agrarisch natuurbeheer in Friesland en LTO Noord gaan hun krachten te bundelen in het Kollektievenberie Fryslân (KBF).

Friese+collectieven+bundelen+hun+krachten
© Kees de Leeuw

Friesland telt zeven collectieven voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer. Deze collectieven zijn opgericht in 2015. Zij zetten het werk voort van de agrarische natuurverenigingen (ANV’s) op een meer professionele manier.

De collectieven coördineren de beheeractiviteiten van ruim tweeduizend Friese boeren. De nieuwe aanpak met collectieven moet een beter resultaat opleveren voor weidevogels, akkervogels, landschappelijke beplantingen en andere waarden van het Friese cultuurlandschap.

Resultaat

Om het resultaat van hun werk nog verder te versterken, hebben de zeven collectieven in Friesland en LTO Noord besloten hun krachten te bundelen in het Kollektievenberie Fryslân (KBF). Het KBF pakt die taken op die meer resultaat hebben door 'met één mond te spreken'.

Dat kan overleg zijn met provincie Fryslân over beleid en met bijvoorbeeld de Friese natuurbeschermingsorganisaties, jagers en de Bond van Friese Vogelwachten.

Voorzitter

Het Kollektievenberie heeft melkveehouder Wilco de Jong uit Nijeholtwolde benoemd tot voorzitter.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  13° / 8°
  70 %
 • Woensdag
  12° / 8°
  50 %
 • Donderdag
  14° / 7°
  50 %
Meer weer