Collectieven in kaart gebracht

LTO Glaskracht Nederland heeft een kaart gemaakt die toont waar de 169 collectieven voor waterzuivering zich bevinden. Ondernemers die zich niet hebben aangemeld bij een collectief, moeten de zuivering individueel aanpakken of zich proberen aan te sluiten bij een al aangemeld collectief in hun omgeving.
Glastuinbouwbedrijven die hun afvalwater collectief willen gaan zuiveren, hebben de mogelijkheid dat tot 2021 te realiseren. Voorwaarden zijn dat het collectief inmiddels is aangemeld en een uitgewerkt businessplan voor eind 2016 wordt voorgelegd aan bevoegd gezag.
De overzichtskaart is beschikbaar gesteld aan de partijen van het Hoofdlijnenakkoord, waaronder de Unie van Waterschappen en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Met beide partijen is LTO Glaskracht in overleg over de voorwaarden voor het businessplan.
‘De rol van LTO Glaskracht Nederland is de komende periode verder vooral het verspreiden van informatie en voorbeelden rondom zuiveringsmogelijkheden’, zegt een woordvoerster.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer