Van+Dam+aanwezig+op+Gr%C3%BCne+Woche
Nieuws
© Grüne Woche

Van Dam aanwezig op Grüne Woche

Staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) opent vrijdagochtend met de Duitse minister van Landbouw Christian Schmidt en de burgemeester van Berlijn Michael Müller het Nederlandse paviljoen op de internationale landbouwbeurs Grüne Woche in Berlijn.

De Grüne Woche is de grootste beurs voor landbouw, tuinbouw en voedsel ter wereld. Er doen dit jaar 68 landen mee en er worden meer dan 400.000 bezoekers verwacht. De Grüne Woche vindt plaats van 15 tot en met 24 januari.

Nederland is sinds 1953 op deze beurs vertegenwoordigd en daarmee de oudste buitenlandse deelnemer. In het Nederlandse paviljoen zijn veel sectoren uit de landbouw, tuinbouw, visserij en voedselindustrie vertegenwoordigd.

Politici en bestuurders

In totaal staan er zo'n 1.600 exposanten op de beurs. De Grüne Woche is weliswaar een consumentenbeurs, maar traditioneel ook een belangrijke en internationale ontmoetingsplaats voor bestuurders en politici uit de landbouwsector en de levensmiddelenindustrie.

Daaronder bevindt zich ook een delegatie van LTO Nederland onder leiding van voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland. Daarnaast zijn Tweede Kamerleden en Europarlementariërs met landbouw in hun portefeuille op de Grüne Woche.

Marokko

Van Dam is donderdagavond al aanwezig bij de officiële opening van de Grüne Woche. Prinses Lalla Meryem van Marokko zal de openingsceremonie van de 81ste Grüne Woche verrichten.

Die ceremonie staat helemaal in het teken van Marokko, dat als eerste niet-Europees land partner is van de Grüne Woche.

Weer

 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
Meer weer