Dialoog Ulicoten succes

Veehouders en burgers in Ulicoten hebben samen aan een oplossing gewerkt voor een langslepende knelsituatie in een urgentiegebied. Vrijdag werd een convenant aangeboden. De Brabantse gedeputeerde Anne-Marie Spierings hoopt dat dit goede voorbeeld goed doet volgen.

‘Het belangrijkste van dit alles is dat boeren en burgers samen tot een oplossing zijn gekomen’, reageerde Spierings een paar uur voordat zij samen met wethouder Jan van Cranenbroek van de gemeente Baarle-Nassau het convenant in ontvangst nam.
‘Dit toont aan dat er uiteindelijk toch een oplossing kan komen, ondanks weerstand en wantrouwen. Blijf de dialoog aangaan en luister naar wat de andere partij nodig heeft. Dan zie je dat het wel lukt.’
Veehouders in Ulicoten die een nieuw bedrijf willen bouwen, omwonenden, de milieugroep Ulicoten en de overheden zijn het eens geworden over de nieuwvestiging van drie bedrijven in het voormalig landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Ulicoten. Mede dankzij financiële steun van de provincie en de gemeente gaan twee van de drie veehouders elders bouwen.
Spierings: ‘Ze doen onder meer een beroep op de nieuwe Subsidieregeling Urgentiegebieden Noord-Brabant. In formele zin is dat geld nog niet toegezegd, maar ik acht de kans groot dat de aanvraag past.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer