Flevoland krijgt nieuw digitaal netwerk

Fevoland krijgt een gratis, open en provinciebreed LoRaWAN-netwerk dat 'the internet of things' zal faciliteren in de provincie.

LoRaWAN is een draadloos netwerk waardoor machines en apparaten met elkaar kunnen communiceren via de zendmasten en ontvangers in het netwerk.

Het voordeel van dit type netwerk is onder andere dat kleine data pakketjes verzonden worden met tussenpauzes waardoor het weinig energie kost voor bijvoorbeeld sensoren en de batterijen naar verwachting wel enkele jaren mee kunnen gaan.

Bedrijven

Initiatiefnemer Arjan van der Oest heeft voor dit idee een groep bedrijven en vrijwilligers verzameld.

Er wordt een stichting opgericht waarmee de provinciale uitrol gecoördineerd en gefinancierd kan worden. Hiervoor worden nog middelen gezocht.

OMFL

Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMFL) en gemeente Almere zijn nauw betrokken bij het initiatief. OMFL gaat samen met een groep instellingen en bedrijven aan de slag om agrarische toepassingen te onderzoeken en te ontwikkelen op het LoraWAN-netwerk.

Het Aerespraktijkcentrum in Dronten, de CAH Vilentum, Solcon en een zelfstandige softwarearchitect doen mee met het initiatief. Flevoland is de eerste provincie die geheel gedekt is met het LoRaWAN-netwerk. Dit biedt kansen voor agrariërs in Flevoland.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer