%27Uit+welke+koe+komt+de+Fristi%3F%27
Nieuws
© Laurens Eggen

'Uit welke koe komt de Fristi?'

Boerderijeducatie naar een hoger plan tillen. Professioneel, kwalitatief hoogstaand en met feeling voor de doelgroep. Dat is de missie van projectgroep Boerderijeducatie Noord-Limburg.

Marieke Claessens, Louis Beumers, Judith van Dijck, Jacqueline Custers, Elly Michiels, Katrien Lommen, Els Nabuurs en Marion Hendriks trekken de educatiekar in Noord-Limburg. Vanuit de LLTB krijgen zij ondersteuning van projectleider Mieke Theunissen.

'Scholen zoeken een betrouwbare boer voor een educatiebezoek', vertelt Judith van Dijck. 'De scholen vragen kwaliteit en wij kunnen dat met de educatieboeren in Noord-Limburg leveren.'

Noodzaak boerderijeducatie

'Uit welke koe komt de chocolademelk en uit welke komt de Fristi?' En: 'Hè, werken jullie op zondag ook?'. Nee, dit is geen grap, het zijn vragen die de educatieboeren serieus al eens voorgeschoteld hebben gekregen.

Het is tekenend voor hoe groot de noodzaak van boerderijeducatie anno 2016 is. 'Ik denk dat de relatie tussen boer en burger moet worden aangehaald', zegt Elly Michiels. 'Dat kan alleen door zelf te vertellen hoe het allemaal werkt op een boerderij.'

In elk dorp een educatieboer

'Het zou mooi zijn als we straks in elk Noord-Limburgs dorp een educatieboer hebben, uit alle verschillende sectoren, zowel de plantaardige als de dierlijke', vertelt Louis Beumers.

'Dan kan de schoolklas met de fiets naar de boer. Niet alleen in het eigen dorp, maar ook 5 kilometer verderop. Daarmee is zo'n boerderijbezoek voor iedereen toegankelijk.'

Informatiebijeenkomst

Om LLTB-leden uit te leggen wat boerderijeducatie allemaal inhoudt en wat er van een ondernemer wordt verwacht, houdt de projectgroep woensdag 20 januari om 20 uur een informatiebijeenkomst in de Oelderse Halte in Oirlo.

De projectgroep haalt dan het net op en bekijkt op basis daarvan de vervolgstappen.

Informatie

LLTB-leden die meer informatie willen over boerderijeducatie kunnen bellen met Mieke Theunissen op telefoonnummer (06) 10943793 of met een lid van de projectgroep van de eigen LLTB-afdeling.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid

Weer

 • Woensdag
  10° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  30 %
 • Vrijdag
  9° / 3°
  20 %
Meer weer