Dassenovereenkomsten wijzigen in 2016

Grondgebruikers die dassenschade hebben, kunnen bij het Faunafonds vanaf 2016 een nieuwe dassenovereenkomst afsluiten.

Dassenovereenkomsten+wijzigen+in+2016
© Wikipedia

Op 1 januari 2016 lopen de huidige Dassenovereenkomsten, die grondgebruikers met het Faunafonds hebben gesloten, af, meldt het Faunafonds.

Voor 2016 gelden er overigens andere voorwaarden. Een grondgebruiker komt in aanmerking voor een dassenovereenkomst als hij op dit moment een lopende overeenkomst heeft of als de grondgebruiker in de twee voorgaande jaren (2014 en 2015) een tegemoetkoming voor dassenschade heeft ontvangen van het Faunafonds.

Als de grondgebruiker aan één van voornoemde voorwaarden voldoet, zal deze in januari 2016 een brief van het Faunafonds ontvangen met informatie over de procedure en voorwaarden voor het afsluiten van een nieuwe Dassenovereenkomst.

Controle

Vanaf april 2016 bezoekt de taxateur het bedrijf. Ook volgt hij de dassenschade gedurende het jaar. In oktober 2016 zal de taxateur het definitieve taxatierapport opmaken en de hoogte van de jaarlijkse tegemoetkoming vaststellen.

Vervolgens ontvangt de grondgebruiker de dassenovereenkomst van het Faunafonds. Met een dassenovereenkomst ontvangt de grondgebruiker automatisch in 2016, 2017, 2018, 2019 en 2020 dezelfde tegemoetkoming.

Geen overeenkomst

Als een grondgebruiker er voor kiest geen dassenovereenkomst af te sluiten, ontvangt hij in 2016 wel een tegemoetkoming in de getaxeerde schade en dient dan bij volgende dassenschades op de reguliere wijze een tegemoetkoming in de schade aan te vragen bij het Faunafonds.

Voor grondgebruikers die (nog) niet in aanmerking komen voor een gedoogovereenkomst geldt dat de schade via de reguliere weg bij het Faunafonds gemeld kan worden. Er geldt daarbij geen eigen risico.

Limburg

In Limburg gelden andere afspraken. De voorwaarden van de nieuwe dassenovereenkomsten zijn niet hetzelfde als de huidige voorwaarden.

Zo komen ook percelen van agrariërs waarbij er geen burcht op of nabij de bedrijfspercelen is gelegen in aanmerking voor een overeenkomst. Verder verdwijnt de vaste burchtvergoeding.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer