Watersysteem Lichtenvoorde aangepakt

Waterschap Rijn en IJssel en gemeente Oost Gelre gaan samen aan de slag om toekomstige wateroverlast bij Lichtenvoorde te beperken.

Watersysteem+Lichtenvoorde+aangepakt
© Robin Britstra

Hiervoor wordt het watersysteem en de riolering aangepakt, waarbij ook de kansen op het gebied van recreatie, agrarisch medegebruik en landschap worden benut.

Wethouder Vincent van Uem en heemraad Peter Schrijver ondertekenden gisteren een samenwerkingsovereenkomst over de uitvoering van de maatregelen.

Samenwerking

Naar aanleiding van de grote wateroverlast in Lichtenvoorde in augustus 2010 hebben gemeente en waterschap de handen ineen geslagen.

Samen met een werkgroep van betrokkenen bewoners, bedrijven en organisaties uit het gebied is bekeken hoe de kans op wateroverlast kan worden verkleind.

Beken

Het waterschap en de gemeente passen nu de beken aan zodat het water ten noorden en ten zuiden om Lichtenvoorde heen wordt geleid.

Drie strategisch gelegen waterbergingsgebieden houden het water bij heftige regenval tijdelijk vast.

Benutten van kansen

Bij de nieuwe inrichting van het watersysteem is ook gekeken naar het benutten van de kansen op het gebied van recreatie, landschap en agrarisch medegebruik.

Op enkele plekken worden wandel- of struinpaden aangelegd en de beken worden op sommige stukken natuurlijker ingericht.

Klimaatverandering

Daarnaast is bij de vormgeving van het watersysteem rekening gehouden met de klimaatverandering. De maatregelen spelen in op situaties van te veel, maar ook van te weinig water.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer